Palma opsummering

Jeg er hjemme igen efter en uge i Palma de Mallorca sammen med min veninde. Det har været en herlig ferie hvor alt bare var godt. Vejret, byen, maden, menneskene.

Til forskel fra de oplevelser jeg har haft i diverse spanske hotelbyer på Gran Canaria og andetsteds på Mallorca, må jeg sige at det har været en langt mere autentisk oplevelse at besøge Palma. Jo vist, der er engelsk menukort på visse restauranter, og nogle af butikkerne i de store shoppinggader er meget internationale og kunne ligge i hvilken som helst storby, men det samlede indtryk er langt mere ægte.

For det første møder man ikke kun turister; der tales overvejende spansk (catalansk/castillansk?) omkring éen, og man kan tydeligt se på påklædningen af det ikke er turister. Mændene har altid pæne bukser og skjorte på, og kvinderne har altid flot højt hår og kulørte bluser på. For det andet er bygninger og butikker ikke kun til for turismen – mange af bygningerne i byens centrum, hvor vi opholdt os, har eksisteret i flere hundrede år, og jeg har set små butikker der sælger tobak, hatte eller broderier og sågar et lille møbelværksted.

Det har været en fornøjelse at gå igennem de smalle krogede gader og se op på de grønne skodder og fine træ-balkoner, hvor en mallorciner sidder og læser en bog, eller 2 gravhunde gør hidsigt af de forbipasserende. Det har været skønt at se hunde af alle mulige størrelser og racer blive luftet i de mange små parker. Og det har været spændende at mærke aften-aktiviteten når byen vågner igen efter siestaen.

Eneste lille klage er kun at der næsten var for varmt visse dage; når det er lummert og 34 grader så er det ikke sjovt at traske rundt i en storby. Heldigvis havde vi aircondition på hotelværelset, og det blev vores refugium. Til gengæld kan vi, nu hvor vi er hjemme igen, mindes vores dejlige tur når vi i spejlet ser en mindre bleg kulør end normalt.

Lignende indlæg:


En kommentar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.