Drivhusstart

Hvor er vi dog heldige at påskens vejr er så herligt. Det giver perfekte forudsætninger for at få ordnet alle de ting der trænger sig på i haven, nu hvor man også har fri til at få det ordnet.

En af årets mærkedage for os er, når vi rydder drivhuset og får det vasket ned og klar til en ny sæson. Det blev så idag. Det er altid meget tilfredsstillende at få det gjort, og nu begynder forventningens glæde at bygge sig op til den kommende drivhussæson. Lige nu står drivhuset klart – men tomt. Kun purløg og persille står og lurer i deres zink-baljer. Så må jeg se om jeg kan styre min utålmodighed til maj, hvor vi kan plante tomater og chili ud.

Chiliplanterne står klar til omplantning i vindueskarmen. Der har ikke været så stor spiringsprocent i år – nok fordi vores frø er ved at være nogle år gamle. Vi må se at få taget nogle friske frø i år. Når jeg har priklet chilierne, vil jeg bruge minidrivhusene til forspiring af tagetes. Jeg er overbevist om at tagetes i drivhuset holder bladlus væk fra chili og peberfrugtplanter. De skal bare ikke stå i den samme jord som planterne, det virker til at de tager for meget energi fra de øvrige planter. Jeg har dem i en altankasse som står ovenpå kapillærkasserne med chili/peber. Sådan har vi haft det de sidste 3 år og vi har INGEN bladlus haft.

Næste milepæl kommer til maj, når vi skal til Gartneri Toftegaard og købe udplantningsplanter og økologiske plantesække.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.