Om at komme af med sine brugte ting II

I et tidligere indlæg har fortalt hvordan jeg har sat mit gamle dukkehus til salg på QXL og at det gik meget godt.

Nu er handelen ved at være afsluttet og jeg synes lige jeg vil følge op på succes-historien. Den har selvfølgelig en bagside.

Den handel jeg beskriver endte med at der i sidste øjeblik kom yderligere 3 bud, og prisen endte på 540 kr. for mit gamle dukkehus. Herefter begynder så handelens realiteter.

For det første kan jeg se at QXL ved afsluttet handel fakturerer mig for gebyrer langt over det jeg selv havde regnet mig frem til. Det er desværre ikke særlig gennemskueligt hvad det egentlig koster at bruge QXL, og jeg har tilsyneladende taget fejl. Prisen for at bruge QXL ligger for mit vedkommende på ca 10% af varens pris.

For det andet viser det sig at køberen med det højeste bud har overset mine leveringsbetingelser: kontant ved afhentning. Dukkehuset er stort og tungt og jeg synes ikke det egner sig til erhvervsmæssig transport, jeg ved ikke hvordan jeg skulle finde emballage osv. Køberen bor langt oppe i Sverige og har ikke tænkt sig at komme og hente dukkehuset her i Danmark. Da jeg endelig får kontakt med ham – QXL’s kontaktformular virker åbenbart ikke – følger en lang mail-korrespondance hvor køberen forsøger at få mig til alle mulige krumspring så han slipper for at hente varen hos mig og stille med kontanter.

Alt i alt en lidt mere ærgerlig oplevelse end det først så ud til. Jeg har tidligere forsøgt at sælge dukkehuset på loppemarked uden held. Jeg hader at smide gamle ting ud som godt kan bruges, jeg synes genbrug og handel med brugte ting er mere “bæredygtigt” set i samfunds-perspektiv. Men det er ærgerligt at det skal være så besværligt. Nu ved jeg ikke rigtig hvad jeg skal gøre med de andre ting jeg ikke har brug for mere – for der er ikke plads til dem i kælderen.

Lignende indlæg:


2 kommentarer

 • Betina

  2. september 2008

  Jeg tror også jeg er kommet af med flere penge, end jeg har tjent på Qxl. Havde også en idé med at få solgt ud af ting og sager, som jeg ikke havde brug for mere, men salget gik ikke som jeg havde troet. Nå ja, og så fik jeg jo klikket mere på siderne, og lige pludselig havde jeg købt firefold, det jeg havde solgt.

  Så jeg prøver at holde mig derfra og vil måske være med på garagesalg en dag…

  Svar
 • Trine Louise Appelby

  3. september 2008

  Hehe, ja det er selvfølgelig en anden måde at undgå at få lidt mønt ud af de brugte ting 🙂
  Jeg var på loppemarked i søndags i endnu et forsøg på at slippe af med brugte ting, det har godt nok heller ikke den helt store timeløn.

  Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.