Der høstes

Det er høstsæson i drivhuset.

Vi har allerede hentet adskillige kurvfulde tomater og agurker – det ser jo herligt ud, og det smager også skønt. Min mor var glad for at få en pose tomater med hjem: “Så slipper jeg for at købe dem, og de smager meget bedre de her”. Det er jo også dejligt at vide hvordan de er dyrket.

[cpg_imagenormal:1,Hoestbilleder_001.jpg]

De tidlige chilisorter er også begyndt at modne, her er et billede af den første chilihøst fra forleden:

[cpg_imagenormal:1,Hoestbilleder_003.jpg]

I år må vi se at få taget os sammen til at få konserveret chilierne, for man kan jo ikke spise alle de chilier nu mens de er friske. Jeg håber vi kan finde en god opskrift på noget salsa, som så kan bruges henover vinteren.

Lignende indlæg:


6 kommentarer

 • Trine Louise

  14. august 2008

  Mange tak for din kommentar, Therese 🙂
  Vi har faktisk prøvet at fryse en enkelt af sorterne ned og det gik fint, præcis som du beskriver. Men der er stadig så mange, at der er til både nedfrysning og en eller anden form for salsa el.l. Vi køber mange glas tacosauce og salsa i butikkerne, så det kunne være en fin økonomisk besparelse og samtidig god udnyttelse at lave sådan noget også.

  Svar
 • Therese

  14. august 2008

  Hvor ser det dejligt ud! Ærgerligt man ikke har drivhus (og have).
  Jeg har læst at man kan nedfryse chilierne:

  Nedfrysning
  Skær hver enkelt igennem på langs og fjern stilk og kerner. Frys dem adskilt fra hinanden i et enkelt lag i plasticposer og saml dem derefter i f.eks. folie-bakker. Dette er den perfekte måde til at få friske chilier hele året. Når de tøes op er de en anelse blødere end når de er friske, men styrken og smagen sker der ikke noget med.

  Svar
 • Trine Louise

  14. august 2008

  Det lyder rigtig godt, det tror jeg at vi skal prøve 😀

  Svar
 • Therese

  14. august 2008

  Ja, det kan jeg da godt forstå 🙂
  Jeg lavede engang en chilisalsa, hvor jeg blendede en masse forskellige chili med olivenolie og et lille bløp æbleeddike. Man kan jo putte hvidløg og løg i, hvis man synes 🙂

  Svar
 • mirjam Juel Petersen

  27. august 2009

  Sidste år bugnede min sydvæg i kolonihaven af tomater og chilli, jeg tørrede alle chilli i solen og de fungere fint endnu – det var mest de små chilli.:o)

  Svar
  • Trine Louise

   28. august 2009

   Hej Mirjam, tak for din kommentar. Vi har også forsøgt at tørre chili, dog ikke i solen – tænk at man kan det i Danmark.

   Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.