Det går den forkerte vej

Danmark er har bevæget sig ind i lavkonjunktur. Jeg kan ikke lade være med at gøre mig mine tanker om hvad det betyder for mig.Som det opleves hos os er det således:

Jeg gik ned i løn ved nytår, fordi jeg gik lidt ned i arbejdstid. Min mands firma synes ved lønrunden her til juni ikke at der var råd til lønstigninger i år. Mit eget firma piver gevaldigt over fuelpriserne – det lugter af lønstop også her. Til gengæld stiger madpriser, energipriser og ejendomsskatter helt vildt meget.

Udgifterne stiger og indtægterne falder eller stagnerer.Hvad skal man egentlig gøre i længden? I starten kan man jo godt skære ned på tøj, ferier, restaurantbesøg osv. Vi har allerede over de seneste år gjort meget for at holde de faste udgifter nede – obs på varme og elforbrug, køber stort ind og holder øje med tilbud, afskaffet unødvendige abonnementer og lignende. Der er snart ikke så meget mere at komme efter.

Hvad nu hvis det bare fortsætter med prisstigninger og lønstagnation? Hvis man kommer i en situation hvor man synes det bliver for hårdt, så er det eneste der virkelig batter vel at flytte til en bolig der er billigere. Men boligmarkedet har det jo ikke for godt. Når man følger med her i området så ser det ud til at det er nærmest umuligt at sælge huse, og hvis det sker er det formentlig med økonomisk tab.

Jeg har klaret det før, så jeg klarer det nok igen. Jeg gennemlevede Nyrups pinsepakke i 90’erne som single i ejerlejlighed og kom ud på den anden side levende med bolig og job i behold. Håber det lykkes denne gang også.

Lignende indlæg:


4 kommentarer

 • Trine Louise

  18. juli 2008

  Ja det er en lidt fastlåst situation. Så længe arbejdsmarkedet har det så godt kan man selvfølgelig overveje at få et bijob, så man kan supplere indtægterne lidt, men så skal det godt nok også stå slemt til synes jeg.
  Eller så går tankerne nok mest henad en lotto-gevinst!

  Svar
 • mette

  18. juli 2008

  ja det er andre tider efterhånden, det har du dog ret i, bare man kunne gøre noget “andet” end det man kan… få det til at gå væk… meeeen

  Svar
 • mette

  19. juli 2008

  tjaaaee det med lotto har jeg opgivet. I stedet har jeg taget ekstra jobbet som aftenskole lærer 🙂
  surt men forhåbentlig godt nok i sidste ende

  Svar
 • Trine Louise

  20. juli 2008

  Har lige modtaget en mail fra Danske Spil, gevinst på vores faste lotto-kupon: 38 kr. Suk, det ændrer jo ikke på noget…
  Jeg synes det er fedt at du har taget ekstrajob, så gør man da noget. Synes bare det må være hårdt ved siden af et fuldtidsjob. Jeg selv er helt færdig mentalt efter en arbejdsdag, og du har jo også et erhverv hvor du er på hele tiden.

  Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.