Heste = økologiske motorcykler

TV2 Film sender for tiden Tilbage Til Fremtiden-filmene igen og igen. En af dem foregår bla. i det vilde vesten, hvor man som bekendt brugte heste som transportmiddel. Pludselig slog det mig hvor smart det egentlig er.

I disse tider, hvor vi skal prøve at finde ud af at bruge noget andet end olie som brændstof til biler, var det måske en idé at overveje at genindføre heste? De er jo i virkeligheden økologiske motorcykler! Effektiv transport for 1 person. Sådan en hest kan sikkert løbe ca 50 km/timen, den skal kun have vand og landbrugsprodukter som “brændstof” og affaldsproduktet kan bruges som gødning. Og så er det smukke levende væsener, som jeg vil mene giver meget mere nærvær på pendle-turen til og fra arbejde end en bil eller toget gør.

Jeg er klar over at det ville betyde en temmelig stor omlægning af vores vejnet. Der skulle vel ideelt set laves grusveje igen, og med den trafik der er i hovedstadområdet kræver det nok også en vis oprydning, ellers stopper vejene nok til med hestepærer. Der skal naturligvis være ordentlige “parkeringsforhold” incl. vand og foder både hjemme og ved arbejdspladserne. Og man er også nødt til at tænke på alternativer til allergikere.

Men jeg synes nu alligevel det er en interessant tanke. Eller er det mig der er skør?

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.