Sex and the City

Igår aftes var Mads og jeg i biografen og se Sex and the City-filmen. Den var god! Gode skuespillere og en masse gode og modige pointer, især i betragtning af at serien foregår i USA. Det vender jeg tilbage til.

I de 6 år serien blev sendt oprindelig så jeg den trofast, og når den siden er blevet genudsendt har jeg også hængt på når jeg “kom forbi”. Det er et virkelig godt univers man har fået skabt her.

Det som gjorde serien spændende for mig var det opgør man tog med fordommene om singlepinger. De 4 hovedpersoner viste hvordan man sagtens kan have et godt liv som single og at man ikke behøver at føle sig mindre værd bare fordi man bor alene. Det var virkelig noget jeg kunne relatere til som den single jeg var i de år. Serien tog nogle interessante situationer og problematikker op fra livet som single.

F.eks afsnittet hvor Carrie får stjålet et par dyre sko til en fest hvor man skal tage skoene af før man går ind, og værtinden efterfølgende håner hende for at have en dyr livsstil og ikke have et “rigtigt liv” da hun forsøger at få dem erstattet. Her blev det virkelig illustreret hvordan visse valg i livet bliver hyldet med opmærksomhed, engagement og gaver i stride strømme, og andre valg bliver udsat for mistænkeliggørelse, latterliggørelse og mangel på forståelse. Carrie ender med at skrive til værtinden at hun gifter sig med sig selv og på ønskelisten er kun det stjålne par sko – og hun får dem!

Filmen tog så fat i det samme univers bare 3-4 år senere. Nu bliver der behandlet emner omkring det faste parforhold, både det gode og det dårlige. En central historie er området omkring det at holde bryllup, hvordan det skal foregå og hvordan man holder fast i sig selv i den forbindelse. Igen rammer filmen noget aktuelt i mit liv, da både jeg selv og mange andre i min omgangskreds bliver gift i disse år, hvorfor jeg har gjort mig mange tanker om lige dette emne (se tidligere blogindlæg). Filmen kommer med en interessant og modig pointe om dette emne.

En sekundær pointe var også tankevækkende for både Mads og mig: dette med at hvis alting går godt, så er det OK! Man behøver ikke at forvente at alting går dårligt bare fordi man har haft medgang i en periode. Egentlig også ret modigt.

Vurdering:  ★★★★☆ 


Lignende indlæg:


5 kommentarer

 • mette

  7. juni 2008

  hmmm jeg tør næsten ikke spørge 🙂 men ender den godt 🙂 får hun mr BIG ?? 🙂 det skal ikke være nogen secret at jeg håber 🙂

  Svar
 • Trine Louise

  8. juni 2008

  Hm, ja det ved jeg jo ikke om jeg skal afsløre af hensyn til dem der gerne vil se den men ikke har set den endnu. Men det er nok lidt som i eventyrerne – først går man så gruelig meget igennem og så ender det måske godt til sidst alligevel 🙂

  Svar
 • mette

  8. juni 2008

  måske 🙂 åhhhh ja, så er der jo stadig lidt at spekulere over 🙂

  Svar
 • Trine Louise

  9. juni 2008

  ja det er der nemlig – skynd dig ind og se den! 😉

  Svar
 • mette

  9. juni 2008

  på søndag på søndag 🙂 og min mand gider godt med 🙂 det gør bare det hele endnu bedre 🙂

  Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.