Weber contra Dancook

Man hører ofte folk sige “Jeg vil jo gerne have en Weber”, når de snakker om hvilket udstyr der skal til for at grille i haven. Det sker gerne iført kender-mine og modtages normalt af indforståede nik. Weber er nemlig det ypperste indenfor kuglegrill. Det eneste rigtige valg, vil mange sige. Jeg er ikke enig.

Vi har en Dancook kuglegrill, har haft den i 3 år og har været meget glade for den. Jeg må nok indrømme at vi primært købte den fordi vi var lidt trætte af de monopol-agtige forhold der hersker på markedet, i og med at Weber virker som det eneste valg blandt kvalitetsprodukter.

Jeg havde for nylig lejlighed til at betjene en Weber, og blev opmærksom på en del ting hvor jeg synes at vores DanCook er bedre. Håndtaget på Weber’en var temmelig varmt at holde på – det var lige før man synes man skulle have en grydelap eller handske. Selve kvaliteten af metallet er lang ringere på en Weber, den emaljerede overflade ligner noget der vil springe af så snart en ridse lader vand trænge ind og lave rust, hvilket også vil gøre lågets håndtag løst. Den tynde rist ser heller ikke langtidsholdbar ud.

Som du nok kan læse ud af det jeg skriver forholder det sig ikke sådan med Dancook, der udmærker sig ved at være lavet i lækre rustfri materialer. Derudover synes jeg at Dancooks design er langt mere moderne og skandinavisk.

Her er nok den største kilde til undren; mine jævnaldrende, der ellers sætter en ære i at skaffe sig 7’er stole, elipseborde og ægge-lænestole så hurtigt som muligt, foretrækker tilsyneladende et gammeldags amerikansk design som sandsynligvis ikke egner sig til dansk klima?

Lignende indlæg:


En kommentar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.