Barnedåb

Idag har vi været til barnedåb. Min vens datter skulle døbes. Jeg er jo ikke døbt, ej heller medlem af folkekirken, så jeg er ikke så erfaren med hvad der sker i en kirke, har mest været der i forbindelse med bryllupper og begravelser. Jeg fik prøvet noget jeg ikke har prøvet før.

Dåben foregik ved en almindelig højmesse søndag kl 10. Det var ret interessant at opleve en moderne højmesse. Jeg var overrasket over at der var mange mennesker til stede, nok et sted mellem 50-80 mennesker. Jeg havde ellers fået det indtryk fra aviserne, at de danske kirker stod halvtomme. Det var hyggeligt og en afslappet stemning, så afslappet at endda kunne ses et par nikkende hoveder rundt omkring. Det synes jeg siger noget om, at man er vant til at gå i kirke. Og alligevel var det ret højtideligt med “lad os alle bede” og trosbekendelse/fadervor flere gange. Det var også første gang jeg så 50-80 mennesker modtage nadver.

Sorgenfri Kirke er en kirke bygget i moderne stil med gule mursten og moderne glaskunst i vinduerne. Udover de klassiske tavler med salmenumrene var der på væggen 2 fladskærme, hvor der stod lidt mere om “programmet” – der stod i hvilken rækkefølge der var salmer, prædiken, dåb og nadver, og f.eks. der blev vist et billede af et maleri som eksempel under prædikenen. Lidt senere stod der “Nu skal Ida døbes…”.

Alt i alt meget interessant at opleve en almindelig gudstjeneste af 2008.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.