Butikkers åbningstider

Jeg gik en tur i mit lokale supermarked idag på vej hjem fra shoppetur med en veninde. Klokken var 15:45 og supermarkedet lukker kl 16:00. På dette tidspunkt var butikkens medarbejdere godt igang med at lukke butikken. Varerne der står udenfor butikken var taget ind, så dem kunne man ikke købe. De var så stillet foran reolerne indenfor, så varerne på disse hylder kunne man heller ikke få fat på. Delikatesseafdelingen og fiskeafdelingen var helt tom for varer.

Når en butik lukker kl 16 så forventer jeg at kunne komme kl 15:45 og købe butikkens varer. Det er det som begrebet åbningstid betyder for mig. Men for ansatte i mange butikker betyder disse tider måske mødetid? Det virker som om medarbejderne ikke får penge for at være til stede efter lukketid, således at de skal være klar til at gå på slaget når butikken lukker.

Det synes jeg er meget provokerende. Hvis ikke butikkens ejer vil betale for at medarbejderne bruger tid efter lukketid på at fjerne varer og lukke ned, så vil jeg egentlig hellere at de sagde at butikken lukker en halv time tidligere. På den måde slipper man som kunde for at gå forgæves.

Lignende indlæg:


2 kommentarer

 • Thomas Emil Mortensen

  12. april 2008

  Jeg tror du kan være ret sikker på de ikke får en krone for at være der efter 16.00

  Sådan har det været i mange år i detail branchen ved jeg 🙁

  I sin tid var jeg lærling i en købmandsbutik, og der var det helt samme spille regler. Vi tog varene ind således at vi klokken 16.00 kunne låse fordøren, og bede kunderne som ikke havde betalt forlade butikken.

  Svar
 • Trine Louise Appelby

  13. april 2008

  I så fald kan jeg godt forstå at medarbejderne gør som de gør. Jeg synes bare at butiksejerne har et problem når de annoncerer med deres åbningstider.

  Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.