Kuffertfolket kommer

Når man bruger omkring 3 timer om dagen på transport til og fra arbejde, fylder det ret meget. Jeg cykler til stationen om morgenen, tager S-toget til Nørreport, hopper på metroen ud til Lufthavnen, hvorefter jeg tager en bus eller min nr. 2 cykel afhængig af vejret.

Det kan være hårdt at pendle med de offentlige transportmidler. De 2 jeg bruger kører dog nogenlunde regelmæssigt, og der findes alternativer hvis det går helt i stå. Især om eftermiddagen mellem kl 16 og 17 er der utrolig mange mennesker, og man undrer sig over at Nørreport Station er så småt dimensioneret, når det virker til at alle skal af og på på Nørreport. Men det går – især fordi at de fleste andre mennesker på stationen er rutinerede pendlere. Man holder sig klar ved dørene, går til side for udstigende og følger i det hele taget et flow så tingene glider nogenlunde.

Undtagen i metroen ud til lufthavnen. For her kommer Kuffertfolket. Det er ikke pendlere. Det er folk som skal ud eller hjem fra rejser. Man kender det jo godt fra sig selv – når man skal på ferie så står man af ræset og stopper med at være så målrettet og struktureret som man ellers er til daglig. Og det kan man godt mærke midt i en myldretid.

Selvom der er åbne områder i metroen som er beregnet for folk med stor bagage, sætter Kuffertfolket sig alligevel på sæderne hvor der IKKE er plads til en kuffert. Man møffer så kufferten godt ind mellem de 2 bænke, så der i stedet for at være plads til 4 personer er plads til 1 stk Kuffertfolk og hans kuffert. Man kan også se Kuffertfolket gå ind ad dørene til metroen og stille sig med alle sine tasker og kufferter i den modsatte side – hvor der også er døre som sandsynligvis er dem der åbner til de stationer hvor der står virkelig mange mennesker af og på.

Effekten er at det bliver mere besværligt og tingene flyder ikke så nemt. Og det tager længere tid at stå af og på metroen, hvilket gør transporttiden endnu længere. Bare man dog kunne adskille pendlere og Kuffertfolket.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.