Så sidder man der igen

I mandags var Mads og jeg til frokost hos et vennepar, der lige har fået deres første barn. 2½ måned er deres lille pige. Og så kom spørgsmålet “Vil I stadig ikke have børn?”

Igen hørte jeg mig selv forsøge at svare. Svaret var ikke bare “Nej”. Igen følte jeg at jeg var nødt til at forklare hvorfor vi ikke ønsker børn. Det er ikke fordi at folk stiller os til regnskab og spørger hvorfor – de virker bare så undrende når man siger nej.

Selve det med at forklare hvorfor man ikke vil et eller andet – hvordan gør man det? Prøv at tænke over det – hvordan ville du forklare hvorfor du ikke vil have røde døre i dit hus, hvorfor du ikke vil have en krokodille som kæledyr, hvorfor du ikke vil et eller andet som ligger dig meget fjernt? Bliver man ikke fristet til at stille modspørgsmålet “Hvorfor skulle jeg det?”

Måske skulle jeg bare vænne mig til at nøjes med det enkle “Nej”. For man kan jo ikke begynde at spørge hvorfor folk gerne vil have børn. Og da slet ikke om de stadig gerne vil have børn, nu hvor de har fået den første :-s

Lignende indlæg:


2 kommentarer

 • Betina

  20. maj 2008

  Hvor irriterende og trættende at få stillet det og lignende spørgsmål. Det er først bagefter man (måske) kommer i tanke om et passende svar.

  Jeg læste engang, at et godt svar til upassende, uønskede eller intime spørgsmål kunne være “-Hvorfor vil du gerne vide det?”
  Har endnu ikke afprøvet det i praksis, da jeg vist plejer at blive så paf over, at spørgsmålet bliver stillet og svarer pænt, da jeg ikke vil fornærme spørgeren ved at stille samme type spørgsmål til dem. Og plejer at blive lidt gal på mig selv bagefter, for man er jo i sin gode ret til ikke at svare.

  Svar
 • Trine Louise

  21. maj 2008

  @Betina: Tak for din kommentar og idé til svar – det kan være man skulle prøve det næste gang! Jeg kan godt genkende din beskrivelse af hvordan man pr. refleks forsøger at svare pænt på det der spørges om. Det føles jo uhøfligt enten ikke at svare eller at svare med et spørgsmål. Vi har vist begge gået i flinkeskole.

  Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.